View Single Post
Eski 02-03-2015, 18:28   #66
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Ben de bir tane anlatayım. Van'dayken sahiplendiğim Tin Tin adlı sokak köpeğim (minicik bir yavruyken tanışmıştık) onunla aramızdaki bağ çok başkadır.

Hamile kalmış, acemi olduğum için bilemedim doğum zamanına kadar. Hiç unutmuyorum 3 Ocak akşamı evde temizlik yapıyordum, üstümde öyle boğucu bir güç vardı ki neredeyse ölecekmişim gibi hissediyordum. Elektrik düğmesine bastım lamba patladı, banyo perdesi elimle hafifçe çekmemle yerle bir oldu. Elektrik süpürgemin düğmesine defalarca bastığım halde hiç çalışmadı, umudumu kesip komşumdan ödünç istediğim süpürgenin düğmesine basar basmaz motorunu yaktım. Süpürgeden ateşler çıktı sigorta attı. Öyle korkmuştum ki ağlayarak eşimi aradım. En son dayanamayıp kendimi dışarı attım apartmanın bahçesine çıktım. Lapa lapa kar yağmaya başlamış üstümdeki baskı hissinden nefes alamıyordum.

Arka bahçeye geçtim baktım Tin Tin her zamanki yerinde kar altında yatıyor yanına gittim biraz seveyim diye. O da ne daha demincek doğurduğu yavrusunu ağzıyla çekiştire çekiştire yalayıp temizliyor. O an üzerimden öyle ağır bir yükün kalktığını hissedip öyle rahatladım ki anlatamam. Demin öleceğim sanan ben şimdi tüy gibi hafiflemiştim. Tin Tin bana sevimli sevimli bakıyordu.

Eve gidip battaniye getireyim yavru üşümesin diye koşa koşa gidip döndüğümde Tin Tin'in yanında ikinci yavrusunu gördüm. O yavrular ikimizin ilk çocukları oldu. Tin Tin'i öyle iyi besledim ki süt olsun diye gözleri kaybolmuştu kilodan. Yavrular da çok sağlıklı büyüdü. Ancak her zaman ki iğrenç komşu şikâyetleri yüzünden yavruları başka bir yere vermek zorunda kaldım bayağı büyümüşlerdi. Tin tin yavrularından ayrıldığı ilk gün çöplükten oyuncak bir ayı bulmuş ön patilerinin arasında yalıyordu. Bana öyle acılar içinde bakıyordu ki tarif edemem. İnsan olsa neredeyse ağlayacak diyebilirdiniz.

Tin Tin benim çocuklarım doğduktan bir hafta sonra öldü.

Bu anlattığımdan başka anlatsam pekçok kişinin korkutucu bulacağı pekçok şey yaşadım. Hayvanlarla ve bitkilerle ilgilenmek insanın üçüncü gözünü, altıncı hissini açıyor. Bakış açısını değiştiriyor.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön