View Single Post
Eski 01-03-2015, 23:35   #24
İbrahim Yavuz
Ağaçsever
 
İbrahim Yavuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 93
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliok1 Mesajı Göster
Bardacık incirinin Erkeği olmaz.Bardacık inciri dişi bir incir çeşididir.Yani meyvesini yediğimiz tüm incir çeşitleri dişi türlerdir.Erkek incirlerin meyveleri olgunlaşmaz.Ceviz büyüklüğüne gelir ve dökülür.Bazı dişi incir çeşitleri mutlaka döllenme isterken bazı incir çeşitleri dönlenme istemez.Mesela Bursa siyahı,aydın sarılop inciri,bardacık inciri mutlaka döllenme ister.Siyah orak inciri döllenme olmadan incir verir.Erkek incirin meyvesinin içinde minicik sinekler vardır.Bu sinekçikler yumurtalarını bırakmak için incir meyvelerinin içine girerler ve üzerine bulaşmış olan erkek incirin tozlarını dişi incirin meyvesinin içine taşımış olurlar.Böylece dişi incirin meyvesi bu sinek tarafından döllenmiş olur ve incirin meyvesi dökülmeyip olgunlaşır.
Ali bey yorumlarınızı okudum fakat kafam karıştı. Şimdi incir erkek ve dişi olarak ayrı ağaç mı yoksa aynı ağaçta erkek ve dişi belli zaman aralıklarında mı oluşuyor?

Bahçemde yarım asırlık iki incir ağacım var. Aynı cinsten çoğaltıyorum, genç ağaçlarım da var. Lakin cinsleri nedir bilmiyorum. Yıllardır meyvesinden ailem ve çevrem oldukça faydalanıyor. Orjinal fotoğrafı elimde yok ama benzer bir fotoğrafını ekledim, tür olarak nedir bi fikriniz var mı

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen İbrahim Yavuz : 01-03-2015 saat 23:38 Neden: Fotoğraf
İbrahim Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön