View Single Post
Eski 22-02-2015, 16:14   #46
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Eğer çiçekleriniz çimlendiyse sulama suyu olarak aspirinli su verin mantar hastalıklarından kullanılıyor ayrıca ben biber çiçeklenme sırasında verdiğimde bitkiler çiçek tutumu arttı ve bir biber kökünden 3.5 kilo biber toplamıştım ama bir seferde kaç defa topladığımı bilmiyorum ama dökümü arttırıyor ben onu anladım aspirin işe yarıyor. bu arada marulu göbek yapmak için en uygun yolu gece gündüz ısı farkı olan yerlerde çok güzel olur ama bizim burada çok fazla olmadığı için göbek yapmıyor bu teknik işe yarıyor umarım güzel ürün alırsınız.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sayın Dongyul marulların bağlanarak göbek yapıldığını duymuştum .Çok üstünde durup denemedim. Ayrıntılı bir şekil de resimlediğiniz için çok teşekkür ederim . Yaşadığım bölge itibariyle çok soğuklarda ekmek mümkün olmuyor . Zira donlardan etkilenebilirler . Geriye bağlama seçeneği kalıyor .Bu yıl sayenizde göbekli marul yetiştirebileceğim .
Aspirin çiçek tohumları için de uygun mu .Ben tohumların büyük bir bölümünü ektim evde sera ortamında yetiştiriyorum . Çiçek tohumları üç günde filizlendi . Mantar için kullansam uygun olur mu ?

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön