View Single Post
Eski 19-02-2015, 18:11   #1
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Erimiş Çikolatalı Kekler

Güler abla, ben bu tarifi ilk kez bir yabancı blogda görüp yapmıştım, süper kolay ve çok beğenilince sufleyi bıraktım. Orijinalde " Molten Lava Cake" deniyor. Yani akışkan bir iç yapışı var. Baktım tarif arıyorsunuz sufle şart değilse öneririm. Maalesef hiç fotoğraf çekemediğim için ekleyemedim. Siz alınca buradan tarifi taşıyacağım.


Erimiş Çikolatalı Kekler

Malzemeler

230 gr bitter çikolata ( doğranmış)
60 gr tereyağı oda sıcaklığında
1/3 cup şeker
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
1/3 cup un
1/4 tatlı kaşığı tuz


1 yemek kaşığı kada tereyağı ( kapları yağlamak için)
1 yemek kaşığı kakao ( kaplar için)


Yapılışı
  • Fırını 200 C ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın, 6 adet muffin kalıbı ya da sufle kabını tereyağlayıp sonra kakao serpip kaplayın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip kenara ayırın.
  • Tereyağı ve şekeri krema kıvamına geleen kadar orta yüksek hzıda mikserle 3 dakika kadar çırpın
  • Yumurtaları tereyağlı karışıma birer birer (biri iyice karınca diğerini koyarak) ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın
  • Vanilyayı ekleyin
  • Mikserin hızını en düşüğe alın ve un ve tuzu ekleyin ve sadece un topakları kaybolana kadar karıştırın. Hemen erimiş çikolatayı ekleyin ve homojen bir karışım elde edecek kadar düşük hızda karıştırın.
  • Kaplarınızı neredeyse ağzına kadar doldurun (bu kabaran bir kek değil, sadece hafifçe kabaracaktır) 10 dakika kadar fırında pişirin. Keklerin üzeri pişmiş görünecek ama kabı haffiçe sarstığınızda titreşecektir.
  • Fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirin. Kabın üzerine bir tatlı tabağı kapatıp ters çevirin.
  • Üzerine çırpılmış krema, dondurma ya da pudra şekeri ilave edip ılık olarak servis edin.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön