View Single Post
Eski 19-02-2015, 10:11   #106
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhatkumburgaz Mesajı Göster
3-kimyasal inorganik besinler ile gubre yapmak ya da satın alıpp kullanmak...

Protidler , fosfor, potasyum, demir, kalsiyum ve B, C. vitaminleri. bunlarımı arıyorsunuz???
ziraai ticarethanelere bakmayın 1 adet kurufasulye tanesinin içinde saksınıza yetecek kadar mevcut.
madem bahsettik.devam edelim.toz olarak yıllarca saklayabilirsiniz.
kurufasulye nohut yesıl mercımek bugday gibi daneleri fırınlayıp sonra un kıvamına getirip sonrasında suyla karıstırarak içine bir kac diş sarımsak atıp olmadı haşlayıp ezip sulandırarak sulandırma olcusunude topraga ne lazımsa temın edebilirsiniz yan etkisi yok ziraai ticaretciler karsı cıkar iftira atar gerçegı saklarlar siz kulak asmayın olmadı az miktarda bir kösede deneyin.
Değerli Kardeşim, umarım sizi üzmez yazılarım ama "hasta olduğunuzda da şifalı bitkilerde her deva var. Doktora- eczaneye gitmenize gerek yok. Derdini veren Allah devasını da vermiş nasıl olsa" dersem bu doğru olur mu sizce. Bahsettiğiniz bilgiler doğrudur ama her kesim tarafından kullanılabilir mi bilmiyorum. Anlatış tarzınız eğer bilgi vermek tarzında olsaydı hiç bir yorum yapmazdım. Ama siz "ziraai ticaretciler karsı cıkar iftira atar gerçegı saklarlar siz kulak asmayın" deyince farklı anlam çıkıyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhatkumburgaz Mesajı Göster
4-Torf ? her yer torf zaten uzaydan getirtilmiş gibi paketleyip çerden çöpten para kazanan firmalar şişiriyorda şişiriyor.torf dedigin organik çuruktur.
bir sonraki sene için..... bahcenizi belleyin ekim dikim yapacagınız bitkinin kök derinliginin biraz alt seviyesine saman agaç kabugu dal mutfak atıkları boyasız baskısız karton üzerlerine biraz odun ya da kemik külünü serperek zararlı olusmasınıda engelleyerek topragı bu karısımın uzerıne serin toprakta geçirim ve gübre sağladınız biraz tugla ve kiremit kırıgı ekleyerek nem oranınıda dengelediniz.1 saatden fazla tarlada aynı yerde durmayın bu topraga siz bile kök salabilirsiniz.
Torf konusunda haklısınız. Eğer bir sene bekleme zamanınız varsa piyasadaki torflardan daha kalitelisini üretebilirsiniz. Forumda daha detaylı bilgiler var. Olmadı biz de elimizden gelen paylaşımı yaparız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhatkumburgaz Mesajı Göster

5-sıvı gübre..????bi gayretle dunyanın en pahalı benzınını kullanan enayılere nerdeyse benzinden pahalı suyu sıvı gubre olara satmakta ne var?bunye alıskın daya gitsin.ama bişeyleri sakla zor anlat teknık terim ve micro ölçek kullan ki insanlar bunun torf suyu oldgunu anlamasın yoksa 10 lıtre torfla 100 litre sıvı gubre yaparlar şşhhhhh uyandırma kerizi bulandırır denizi.
Sıvı gübre konusundaki düşüncelerinizde haklı olan taraflar var. Öyle ki piyasada Şilempeyi sulandırıp sıvı gübre diye satanlar dahi var. Sıvı solucan gübresini hemen kullanacaksanız katı solucan gübresi+melas+oksijen ile sıvı gübre yapabilirsiniz. Ama piyasadaki sıvı solucan gübrelerinin içinde gübrenin içeriğini zenginleştiren ve içeriğindeki mikroorganizmaların dormant hale gelmesini, suyla temasa geçince çoğalmasını vs. sağlayan bir takım ürünler var. Ayrıca etiket, ambalaj vs. giderleri dolarla ödenen danışmanlık ücretleri, tescil,ruhsat vs. bir takım giderler var ki bunlar da fiyatı yükseltmekte.

Sn. MeyveliTepe Hocamın bahsettiği İrfan Çayı'nda ise bu giderler yok. Bence herkes yapıp kullanabilir.

"ticari arkadaşların bombardımanına tutulursam şaşırmayacagımı bılıyorum." dediniz. Beni ticari arkadaş sınıfına sokmazsınız umarım. Tarım Bakanlığı'nda (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) çalışan ama "vatandaşımız nasıl kimyasal zehirden uzak gıda tüketebilir-yaşayabilir" düşüncesiyle çalışmalara kafa yoran, bunun için paylaşımlar yapan bir arkadaşınızı ticari sınıfa sokmazsınız sanırım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Sevgiler...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön