View Single Post
Eski 18-02-2015, 22:35   #31
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için beni mutlu ettiniz. ben ürünlerimi tohumdan yetiştiriyorum dışarıdan fide alarak yetiştirmek hoşuma gitmiyor tohumdan yetiştirince ben daha çok mutlu oluyorum her anını gözlemleyebiliyorum.

evet bu tohum özel kore lahanası korede bir hibrit çeşit kullandığım tohum ama göbek yapmak için özel bir teknik kullanıyorum.. uzak doguda sıklıkla kullanılır.

marul yaprakları olgunlaşınca çok sıkı olmıcak şekilde bağlıyoruz ama bunu anlatmak biraz zor resim olsa süper olurdu her gün ipi biraz daha sıkıştırıyoruz artık dik duruyor yapraklar ve yapraklar yayılamadıgı için ortası öbekleşiyor ve göbek yapmaya başlıyor yani kısaca bitkiyi eglileştiriyorsunuz..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Bahçe sayfanız hayırlı olsun .Güllerinize bayıldım . Bütün ürünleri tohumdan mı yetiştiriyorsunuz ? Benim marullarım hiç böyle olmuyor . Göbeklenmiyor ve düz uzayıp gidiyor .Tohum farkı mı acaba .Bu yıl tohum takastan marul tohumlarıda geldi .Sizin ki gibi olmazsa artık marul ekmiycem Hepsi çok güzel emeğinize sağlık .

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön