View Single Post
Eski 18-02-2015, 12:32   #30
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak bunların büyüklüğü tam böreklik yapılacak durumda.dediğin gibi ben ısırganı unutmuşşum. bizde baharda yapılan böreğin tadı bir başka güzel olur.doğadan topladığımız türlü otlardan yapılan börek,gözleme,ot kavurması,salatası ve yemeklerinin tadı hiç bir şeye benzemez. şu günlerde birde şevketi bostan yemeğini sık yapıyorum.


sevgili milla,en kısa zamanda toplanan otlarların fotoğraflarını size sunarım.

Sevgili münevver48 mesajını şimdi gördüm, gelincik otlarımı bu gün toplayıp tadına bakacağız inşallah. Şevketi bostan otunu pazarlarda görüyorum ama nasıl pişirildiğini bilmediğim için hiç denemedim bu güne kadar.

Doğanın bize sunduğu bu değerli bitkilerin kıymetini bilmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor ama maalesef ben çoğunu bilemiyorum. Örneğin yukarıda senin vermiş olduğun otların arasında sadece hindiba otunu tanıyabildim ve ondan bende çok toplarım, diğerlerini ilk defa görüyorum.

İyi ki fotoğraflarını koymuşsun şimdi gözlerim bu otları arar olacak bu gidişle, çok teşekkür ederim. Toplamış olduğunuz otları şifa niyetine tüketmeniz dileğiyle sağlıkla kalın, sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön