View Single Post
Eski 17-02-2015, 10:17   #30
kerkenez
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Thumbs down Şaka Gibi

Yani bir ülkede bir şey yapmak, hayallerini gerçekleştimek bu kadar mı zor olur? Diyorsun ki tarım arazilerini koruyayım, peki buyur koru.

Öncelikle yer ararken düşündüğüm mevcut yazlığımın olduğu Marmara Ereğlisi idi. Ancak buranın civarında bir çok doğalgaz çevrim santralı var. Kaptan Demir Çelik' in fabrikası var etrafı mahvediyor, bu yetmezmiş gibi şimdi aynı grup buraya birde termik santral kurmaya çalışıyor. Buraların çevresi hep tarım arazisi! Buradan vazgeçtim.

Saray civarı da uygun olabilirdi ancak büyüklerimiz Kıyıköy ve İğneada' ya termik ve nükleer santral yapmayı planlıyor. Buraların çevresi de tarım arazisi!

Çanakkale civarı harika. Önü deniz, arkası Kazdağları. Muhteşem değil mi? Ama rahat bırakırlar mı? Şu an Çanakkale' de inşaatı başlamış 2-3 termik santral var 10 taneye ulaşması bekleniyor. Bunun yanında Kazdağlarını mahvedecek olan madenler var. Yanlış anlaşılmasın buraların etrafı da tarım arazisi ayrıca da milli park!

İznik civarı olabilir ancak orada da Demirtaş OSB' nin termik santral planı var. Bir zamanlar Bursa yeşildi hatırlayan var mı?

Tarım arazilerini koruyacağım diyorsun eyvallah ama sonra tarım arazilerini zehirlemekten çekinmiyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön