View Single Post
Eski 17-02-2015, 03:40   #307
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Gecen haftanin sonu itibariyle ANATOHUM 2014/2015 basliklarindaki tum tohumlari proje gonullulerine bir istisnayla postaladim. Tamaminin Subat sonu elinize gecmesi gerekiyor. Talepte bulunan gonulluler, kendilerine ulasmayan tohumlar icin lutfen bana ozel mesaj gondersin; mumkunse telafi etmeye calisacagim.

Bahsettigim istisna Kara Isali. Su anda uretimde olan bu cesidin ana stogu cok kisitliydi. Bu yuzden, tohumunu cogaltmak uzere tek bir istasyona gonderdim. Bir sorun cikmasi halinde, kendi uretimimden takviye edecegim.

Ozellikle tecrubeli yetistiriciler, kavun ve karpuz tohumlarinin tohumluk kalitesinin degisken oldugunu gorecekler. Bir cimlenme sorunu cikmasi halinde lutfen benimle iletisime gecin. Su andaki amacimiz, ana tohum stogunu arttirmak oldugu icin, basariyla yetistirilmis, aslina uygun meyveler veren, saglikli tek bir bitkiden hasat edilen tek bir meyve de yeterli olacaktir.

Dagittigim cesitler arasinda Mollakoy ve 10 Dilimli Bitlis aciliyet tasiyor.

Gonulluler arasi yetistirme planlarini koordine etmem cok zor oldugu icin herkes birbiriyle iletisim halinde kalarak bahcesini planlarsa cok sevinirim (ornegin bir kisi bu sene Mollakoy ekecekse, digeri 10 Dilimli Bitlis ekebilir). Lutfen cesit izolasyonuna cok ozen gosterin. Bir kisim cesidin ana dagitimi agaclar.net araciligiyla gerceklesecegi icin, ana stogumuzu mumkun oldugu kadar saf tutmamiz gerekiyor. Cesit tanitimlarinin yapildigi basliklardaki tanimlara uymayan ve benden kaynaklanmis olabilecegini dusundugunuz tohum safligi sorunlari icin lutfen benimle iletisime gecin ki tohumlar elinizden cikip genis capli bir dagitim soz konusu olmadan sorunu cozmeye calisalim. Yardimlariniz icin tekrar cok tesekkur ederim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön