View Single Post
Eski 16-02-2015, 18:33   #13
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Massenger gold adlı ürünü ve konserve mikrobiyal firmasının green miracle ve magic vater adlı ürünlerini inceliyorum bu ürünler hakkında sitelerinde çok olumlu yazılar yazılıyor bu ürünler fındık ceviz ve bahçe tarımında ne gibi faydalar sağlar.
Adını belirttiğiniz ürünlere hızlıca nedir diye baktığımda gördüklerim:

Messenger Gold gerçek bir aktivatör. Bitkinin savunma mekanizmalarını tetiklediğine dair mesnedi olan bir ürün. Bazı araştırmalarda kullanılmış olduğunu da hatırlıyorum. Gerekirse araştırmaların detayına bakılabilir.

Yukarıda linlini verdiğim bilimsel bildiri linkinde Messenger ile ilgili yazılanlardan bir bölüm:

"Messenger fungal, bakteriyel, viral hastalıklara karşı geniş spektrumlu koruma sağlamaktadırlar. Domateste bakteriyel leke (Xanthomonas campestris), bakteriyel benek (Pseudomonas syringae), fusarium solgunluğu, Phytophthora kök çürüklüğü, elmada karaleke (Venturia inaequalis), ateş yanıklığı (Erwinia amylovora), tütün mozaik virusu, kök ur nematodu (Meloidogyne spp.), bu hastalıklar arasında verilebilir (Anonymous 2000 h). "

"Green Miracle" isimli ürün bir Hindistan firmasının ürünü ve işlevi bitkinin üzerinde saydam ama yansıtıcı bir katman (film) oluşturarak güneş yanıklarında azaltıcı etki yapması. Ayrıca bir aktivatör etkisi olduğuna dair bir izlenim edinemedim. Bu ürün hakkında orijinal bilgi burada.

"Magic Water" isimli ürünün yurt dışında da olduğuna dair bir bilgi elde edemedim. Var olan sitedeki bilgi maalesef laf kalabalığından ibaret. Ne içeriği ne ruhsatı, tescili, vb. belli değil. Şişenin resminden gübre tesciliyle bitki koruma ürünüymüş gibi satılan şeylere benziyor. Uzak durmakta fayda var.

"Sampadazyme" isimli ürün de bir aktivatör değil. Amino asit ve fulvik asit içerikli bir gübre. Orjinal bilgisi burada. İçerik bilgisi doğru ise, topraktaki minerallerin bitki tarafından alımına yardımcı olacağı muhakkak. Bu bakımından Biovin isimli, yine yüksek oranda amino asit ve fulvik asit içerikli yerli gübre ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön