View Single Post
Eski 15-02-2015, 10:13   #102
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, bu bitkileri toprağa karıştırınca dekompoze olacaklar ve içerdikleri mineralleri de toprağa bırakacaklar. İçerdikleri karbon sebebiyle ayrıca toprağın organik maddesini de arttıracaklar. Tohum olgunlaştırmadan toprağa karışır ise tohum dökmeleri de engellenmiş olur. Tek dikkat edilmesi gereken ayrık gibi, kök parçalarıyla çoğalanlar olur.

Fakat bunlardan oksijenli çay yaptığınız taktirde yetiştirdiğiniz bitkilere içeriğini bilerek ve dozajını ayarlayarak verebileceğiniz organik gübre yapmış olursunuz. Yaptırdığım bor dahil analizde N,P,K,Ca,Mg,S,Fe,Cu,Mn,Zn,B tam tekmil ve biribirlerine göre olması gereken dengede oluyor ki, bu çok önemli. Başka hiç bir gübre ile böyle bir denge elde etmek mümkün değil. Analizde görünmeyen amino asitler, enzimler vs. bu minerallerin salt kimyasal minerallere göre bitkiler tarafından alınabilirliğini çok arttırdığı da muhakkak. Oksijen ve zengin mikroorganizma içeriği cabası oluyor.

Blogdaki yazıda uzun uzun anlattım, kurulacak bir düzenek ile sürekli ve tazelenen çay üretimi yapmak mümkün. Bu durumda bahçedeki yabani otların büyük çoğunluğu çok değerli oluyor

İrfan Çayı ile ilgili ayrı bir başlık açıp birden fazla kişinin yapmasını sağlamak ve kullanım sonuçlarıyla ilgili deneyimleri paylaşmak iyi olacak galiba.

Bahçenin bir bölümünde sadece kuş otu var, diğer bölümde ise hodan, ısırgan, sirken, hindiba otları var. Her 2 alanda da kereviz ekili. Çoklu yerdekiler bitti diğerleri daha büyüyecek. Sanırım iyi gübre desteği sağlıyorlar.

Aklıma çok yattı, alanlar bölüm bölüm ekildiği için her daim ot bulmak mümkün. Çapalamada kesip atmak yerine çay yapmak daha mantıklı gibi.

Tüm yazıyı okudum. Çok detaylı anlatım olmuş. Havalar ısınmaya başlasın denemesini yapacağın. 200 litrelik bidon için nasıl bir pompa almam gereklidir?

Micro ve izelementlerin olacağını hiç düşünmezdim. İyi sonuçlar çıkacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön