View Single Post
Eski 14-02-2015, 19:10   #42
mersin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 17
Wink Ağaçlarda kök ur nematotlarıyla mücadele

Değerli bahçe sahipleri ve uzman arkadaşlar mersinde 650 rakımda 2014 şubat ayında diktiğimbir yaşında 20 dekar kivi bahçem var.fidanlardan 20 tanesi iyi gelişmediği için kök bölgesindeki toprağı eşeledim kök uçlarında yuvarlak irili ufaklı küçük yumrular gördüm örnek aldım bitki koruma müd.tahlil ettirdim kök ur nematodu olduğu anlaşıldı.

Akrabam ziraat mündisi bana mücadelenin zor olduģunu kimyasal mücadele gerektiğini ilaçların bitkinin saçak köklerinide yaktığını ve zehirin bir yıl kaldığını ve pahalı oldugunu söyledi.

Kültürel önlemlere başladım. Arkadaşlar sizden isteğim nematotlarla biyolojik mücadelede bana yardımçı olmanız. Bazı sitelerde katran yağı, kekik yağı, zakkum bitkisi, sarımsak, kullanımının faydalı olduğu bilgisi vardı ancak detaylı bilgi verilmemiş bunları kullanan varmı kullandıysa nasıl ne zaman ve ne kadar kullanılacak başka önerisi olan varmı kimyasal ilaç kullanan varsa hsngi ilaç . Lütfen cevap verin tüm bahçeye yayılabilirmiş ve ağaçlarda kuruma gelişim bozukluğu ve ürün kaybı olabirmiş...

mersin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön