View Single Post
Eski 13-02-2015, 18:05   #864
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sn İsmail kuzucu dün bizde de durum böyleydi .Her yer kar, çok soğuk olmasına rağmen çabuk eridi .Allah'tan güller dona dayanıklı .
Aklıma gelen pek çok şeyi size soruyorum .Umarım rahatsız etmiyorumdur. Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme tekniklerini okumuştum . Fidelerin 16 saat güneş ışığı almaları gerektiğini yazıyordu . Şuandaki gün ışığı yaklaşık 12 saat . Güneş ışığı almadıkları taktirde cılız gelişiyor fideler.Güneş ışığını ,lambayla karşılamakta zor . Sizin ışık için kullandığınız bir yöntem var mı ?Sadece gün ışığından mı faydalanıyorsunuz? Ben minik seram için ,her katına güçlü ledlerle aydınlatmayı düşündüm .O şekilde gün ışığını yakalamak zor .Yinede faydası olur mu bilemedim . teşekkür ederim.
O soğuklara rağmen dışardaki ürünlere dahi bişey olmadı. Topraktaki zararlılar için kar yağması iyi oldu. Geçen rüzgarlarda sera örtüsü açılmıştı, böylece seranın içinede kar yağmış oldu.

Fidelerinizin fotoğrafını koyabilirseniz net cevap verebilirim. Serada ısıtıcı hariç ek birşey kullanmıyorum. Onlarda zaten sadece gece çalışıyor.

Eğer hava bulutlu ve siz sera sıcaklığını yüksek tutarsanız bitki boya gider. Buda verimsiz bir fide oluşumu sağlar.

Güneş ışığına göre ısıyı ayarlarsanız fideler canlı olacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön