Konu: Veterinerler
View Single Post
Eski 28-07-2007, 12:49   #9
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
....yolda kazada yaralanmış biri olsun veya kriz geçiren biri olsun, ilk yardım müdahalesine acil ihtiyaç duyan birini gördüklerinde veteriner buna kesinlikle müdahale etmemeliymiş.(Kanun yönünden) Çünkü buna... yetkileri yokmuş,yetkisi olmayan bir iş yaptığı için ve Allah korusun sonucu da yaşam kaybıyla sonuçlanırsa Ağır Ceza mahkemesinde hapis istemiyle yargılanırmış.Ben yanlış olduğunu düşünsem de ,vardır bir nedeni deyip sizlerle paylaşmak istedim.
İyi de ehliyet kurslarında ilk yardım dersleri neden veriliyor o zaman?


Yaşamın önemi konusunda disipline olmuş toplumlarda bu söylediğiniz doğrudur. Çünkü o toplumlardaki bireyler bilirler ki güvenlik ve sağlık ekipleri anında olay yerine geleceklerdir. Bizde öylemi ya? İyiniyetle olsa bile kazazedelere yardım niyetiyle ne traji komik, ne vahim yanlışlıklar yapılıyor. İlk yardım kuralları hak getire

Veterinerlere gelince..
Valla en zor iş onların işi gibi geliyor. Karşısına türlü çeşit anatomik yapıda hasta hayvanlar getiriliyor. Hayvanın dili yok ki derdim şu desin.... Biz bile derdimizi doktora doğru dürüst anlatamıyorken dili yok hayvanlar karşısında veterinerler ne yapsın?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön