View Single Post
Eski 09-02-2015, 18:23   #849
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bizlerin işletmesi olmadığı için sıkıntı hiçbirimizin ekeceği tohum miktarı yeterli gelmez. Denemek isterim gene de. Tohum paylaşım etkinliğinde bu gibi ürünlerden de isteyenlere paylaştırmak en güzeli.

Toz köklendirme hormonu almıştım. Gül ve asma çelikleri için. Gül çelikleyemedim ancak arkadaşım ile birlikte oldukça fazla asma diktik. Normal durumda toza batırdığımız yerde köklenme olması gerekirken bizim asmalarda gözün hemen altında köklenme dışında çeliğin farklı yerlerinde de kökler çıkmıştı. Bu işle profesyonel olarak uğraşan kişi şimdiye kadar bu şekilde asmada köklenme olduğunu hiç görmediğini söylemişti. Arkadaşın yerinin toprağı biraz farklı bir şekilde çok güzel köklenmesini sağlamış. Ancak köklendirme hormonunun herhangibir etkisini hiç görmedik. Yeniden köklendirme hormonu almak istiyorum. Bazı zor köklenen cinsler için. Asmada işe yaramayan o çeşitllerde hiç faydalı olmayacağını düşünerek almayı düşünmüyorum.
Tohum kaplama ürünleri buradaki konuya ve bu gibi ürünlere destek gelirse ilerleyen etkinliklerde paylaşım yapılabilir. İsteyenlere değilde tüm üyelere gönderim yapılabilir.

Asma için köklendirme hormonuna ihtiyacınız yok. Mart ayında 15-20 cmlik çelikler alıp gevşek yapılı toprağa ekmeniz yeterli. Sayfamda bunun için bir anlatım olacaktı sanırım. Yoksa bile mart ayında eklemesini yaparım.

Hormon konusunda hiç bilgim olmadığı için ne desem yalan olacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön