View Single Post
Eski 08-02-2015, 19:52   #8
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bu kanun her açıdan ülkemize şarttı. Çiftçilik yapanlar zaten 5-10 dönümlük alanlarda ekim yapıyor. Birde tarla aralarında 15-20 km fark varsa o iş çileye dönüşüyordu.

Topraklarımız satış ve miras yüzünden parsel parsel elden gitti. Bu yüzden diğer ülkedeki çiftçiler gibi üretim yapamıyoruz. Adamlar tam ekipmanla üretim yapıp satarken, biz onların yaptığı teknolojileri tv kanallarından izliyoruz.

Bu kanun ülkemize şarttı demişsiniz. Bu kanun kime hizmet edecek? şirketler arazileri toplayıp, araziyi satın aldıkları kişileri işçi yapacak. köylünün parası mı var arazi büyütmek için? Devrimden önce Rusya'da toprak ağaları, topraklarını satarken içinde bulunan köy halkıyla beraber satarmış. Bu gidişat ona benziyor. AKP yandaşları arazileri toplayacak, sonra da köylüyü karın tokluğuna çalıştıracak. Bir kaç sene önce sınırdaki mayın tarlalarını israile satıyorlardı, millet uyanınca kem küm yapıp sümen altı ettiler. Bu kanun sayesinde mayın tarlaları değil ama evimizin önündeki toprağı alacaklar. Resme geniş açıdan bakarsanız niyetleri gün gibi aşikar.

Bu Kanun'da realiteye aykırı o kadar madde var ki. Örnek vereyim; Benim bahçemin yanında 6300 metre bir parsel var. Burayı almak istedim. 6 hissedar var 1 tanesi karşı çıktı alamadım. Diyelim karşı çıkmadılar. Bu adamların farklı yerlerde 4 tarlası daha var. Bu sebepten satamıyorlar. Diyelim çiftçiliği bırakıyoruz hepsini satacağız dediler. Ben bitişiğimdeki parseli alacağım. Diğer parselleri satamazlarsa yine olmuyor. Her parça tarlayı aynı anda nasıl satacaklar? Bu kanunu kim yazdıysa, hayatında ne tarla görmüştür, ne de bahçe.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön