View Single Post
Eski 05-02-2015, 07:44   #9
Benol Hazaroğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Kek kısmı aynen diyebilirim. Kalıba göre 3, 4, 5 yumurtadan denedim.
Sütlü sosu=1lt keçi sütü-Yarım litre inek sütü-1condende süt-1 süt kreması. Sadece mikserle çırpılıyor.
Keki yağlı kağıda seriyorum. Fırından çıkınca kalıptan çıkarıp sütün yarısını borcama döküyorum. Keki yerleştirip çatalla delikler açıp dilimliyorum kalan sütü boşaltıyorum.

Karamel yapımı= 6 kaşık şeker- 2 kaşık tereyağı- 1 krema kıvamını az sulu bırakıyorum soğuyunca tam oluyor. Su ve süt eklemiyorum.

Bu tarifi bende internetteki tüm siteleri ve videoları taradıktan sonra çıkardım.
Yabancı videolarda condense süt kullanılıyor. Ve lezzetini yoğunlaştırıyor.
Birde Süt tozu kullanılarak yapılan var. Süt tozu aldım henüz denemedim.

Not: Çok süt çekiyor. Bol sütlü sevdiğim için daha fazla da süt kullanıyorum.
Manda sütü bulsam onunla da deneyeceğim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön