View Single Post
Eski 03-02-2015, 12:47   #35
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Arılar bizimkine bitişik komşu bahçede yayılan keçi ve koyunlara zarar verebilirmi ?
(başka bir sahifede okudum; arıcılık yapan bir kişide arılar 50 metre yakına insan sokmuyormuş..deli arı da var demekki...acaba komşum böyle bir ihtimal sebebiyle arı işine yanaşma demiş olmasın diye düşündüm bir an... Çünkü yapanlar korkma gir demekte.
Bu ihtimal varsa bunun bizede büyük zararı olacaktır, bahçede oturulamaz olur eve mesafesi 50 metre ancadır kovan koyulacak yerin)
Sayın Hoşseda, eğer endişeniz " bahçenin her tarafı arı olur dışarı çıkamayız " ise 50 metre uzaklık oldukça iyi bir mesafe. Size hiç bir şekilde sıkıntı yaratmaz. Bizim köyün içinde bazı evlerin arası 10 metre bile değil buna rağmen arı besleyen komşularımız var. Arı yüzünden komşular arasında hiç bir sıkıntı olmadığı gibi çoluk çocuk herkes köyün içinde de rahatlıkla dolaşabiliyoruz. Arı bahçenizde olsun uzaktan gelsin herhangi bir şekilde sizin yakınınıza gelmişse veya vücunuza konmuşsa sakin soğukkanlı olmanız yeterlidir, panik yapmazsanız geldiği gibi sessizce geri gider. Panik yapıp kovmaya kalkarsanız iğnelenme olasılığınız oldukça artar. Bunun istisnası arınız oğul verdiğinde bahçenizin her tarafı bir anda arı dolar, daha sonra da ya bahçenizde bir yerde toplanırlar **** topluca beylerini takip ederek başka bir yerde yuvalanırlar. Bu da hepsi yaklaşık iki saat içinde olur biter ve bahçeniz tekrar eski haline döner. Yani cesaretiniz kırılmasın..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön