View Single Post
Eski 02-02-2015, 21:55   #99
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agactoprak Mesajı Göster
Merhaba,

Bu arada üzüm bağı için çelikleme ile köklendirme yaptırıyorum. Kısa zamanda dikeceğiz. Nisan ortalarında da sürülmüş alanlara nohut ekilecek. Geçen hafta yaylaya kar yağmış haberini aldım. Keşke orada olsaydık dedik.

Selametle
Köklendirme yaptırdığınız çeliklerden haber var mı. Son durumları nedir. Bir yıl geçti.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agactoprak Mesajı Göster
Tekrar merhaba dostlar,
Şu an memleketdeyim.
Tarlaya asma dikmeyi planlıyorum. Gerçi bu mevsimde toprak taş gibidir. Ama yapacak birşey yok. 20 çelik dikeceğim. 2-3 tanesi tutsa ne güzel olur. Susuz yetişen türden siyah üzüm çeliği var elimde. Elimden geldiğince birşeyler dikmeyi düşünüyorum.
Bu mevsimde en rahat toprağı işleyebileceğiniz zaman. Tabi havalar da güzel ise. Toprağınız taşlı ve kırmızı toprak. Siyah üzüm için eski çağlarda kurulan üzüm bağları bu şekilde olan yerlerde kurulmuş. Taş toprağın nemini korumasında yardımcı oluyormuş.

Çelikleme yapmış iseniz onları ikinci yılında sulayabileceğiniz bir yere dikin. Benim geçen yıl diktiğim aşılı asmalardan büyük çoğunluğu yazın çok kurak gitmesi en çok suya ihtiyaç duydukları zamanda suyun kesilmesi nedeni ile kurudu.

İki yıllık diktiğim asmaları kuruyanların yerine dikeceğim. Geçen yıl arkadaşımın oraya diktiklerimden ise muhtemelen yerinde bırakacağım. İkinci yıl da aynı yerde durmaları durumunda daha iyi kökleniyorlar. Amerikan asma anaçlarından aldığım çelikler köklendiler. Kalıcı yerlerine dikip orada aşılamayı düşünüyorum. En azından bir kısmını.

Bendeki asmalar amerikan asmalarına aşılı olanlar. Kuraklığa ve hastalıklara en dayanıklı onlar. Size de amerikan asmalarından dikmenizi tavsiye ederim. Ökçeli çelik ile üretim başlığını okursanız daha faydalı olur. Bizim burada buna ebeli olarak nitelendiriliyor. İki yıllık küçük bir parça ve bir yıllık sürgünden oluşuyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön