Konu: Poğaça
View Single Post
Eski 26-07-2007, 22:46   #20
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Mayalı hamurdan yapılan katmeri rahmetli anneannem müthiş yapardı. Hamuru açınca içine yağ sürüp açıp katlayıp tekrar açıp yağsız pişirirdi. Ekmek niyetine yerdik. Ben de yaparım arada.
Yalnız bir gün komşum vermişti. Oldukça yağlı, anneanneminkine göre daha ince çok güzel bir katmerdi. Ayaküstü anlatmıştı ama unuttum gitti.
Billur Hanım verdiğiniz tarifle ben de yapıyorum poğaça. Ama ben 1 yumurta koyuyordum 3 yumurtayı deniycem. Etiler'de küçük bir pastahane var, Deniz Pastahanesi. Orada kurupasta yerine bu poğaçaları küçücük yapıyorlar, İçine de ne isterseniz kıyma, zeytin, peynir, sosis vb... koyuyorlar. Çok güzel oluyor. Biz de deneyebiliriz evde. Büyük kavanozlarda 2 gün taze kalabilir.
Acıktım sanırım ben

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön