Konu: Poğaça
View Single Post
Eski 26-07-2007, 16:00   #16
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
KENDİ USÜLÜM POĞAÇA TARİFİ:

1 paket (250 gr) margarin
1,5 subardağı yoğurt
3 yumurta ( birtanesinin sarısı ayrılıcak, üstüne sürmek için)
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limonsuyu ya da 1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Bir miktar peynir ve maydanoz


Margarin oda ısısında bir müddet yumuşadıktan sonra yoğurma kabına alınır. Yoğurt, yumurta, kabartmatozu, tuz, şeker ve limonsuyu ya da mahlep ilave edilip önce bir harmanlanır sonra içersine alabildiğine un konur ve kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar iyice yoğrulur. Hamur kabının üstü kapatılır ve 1saat kadar dinlenmeye bırakılır.. Dinlenmiş hamurdan alınan yumurta büyüklüğündeki hamurlar merdane ile açılır ve içine peynir+maydanoz karışımı konup kapatılır. Fırına sürmeden önce 1 yumurtanın sarısı fırçayla sürülür ve üstüne susam+çörekotu karışımı serpilir..

Gelelim yoruma: Sevgili limon bu tarif tam bir Karaköy poğaçası gibi olmuyor sadece kıyır kıyır oluyor ama milföyvari til til dökülmüyor yerken.. Google da araştırma yaptım çok farklı Karaköy poğaçası tarifi ile karşılaştım ve insanlar genellikle bu poğaçadaki özelliği nasıl yakalayacaklarını soruyorlar.. Sanırım dediğiniz gibi unu ve katmer katmer defalarca açılması ile ilgili.

Sevgiyle Kalın efendim..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön