View Single Post
Eski 18-01-2015, 00:13   #121
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Şu başlığı görünce tüylerim diken diken oldu. Doğa dostu olacaksınız ama kedi, köpek, karga, köstebek, yılan'a düşman olacaksınız. Bu mümkün mü acaba?

Bu sene malum kış sert geçiyor. Bu yüzden evimizin kapısının önüne boş kartonları, kedi box'larını içerisine bez parçaları koyup bıraktık. Bir gece hava -18 derece oldu ve kapıyı açıp baktığımda her kutunun içinde en az 3 kedi birbirine sokulmuş yatıyorlardı. Şimdi o kutuları koymasak ve o kedilerden 1 tanesi soğuktan donarak ölseydi. Yetiştirdiğim bitkilerin ne anlamı kalırdı? Sahipsiz kedi **** köpeklerden şikayet edenlere bir önerim var. Dünya'da insandan başka hiçbir canlının kalmadığını hayal edin. Böyle bir Dünya'da yaşamak ister miydiniz?

Yıllar önce bir belgeselde izlemiştim. Avustralya'da yılanları öldürmek için bir proje başlatılmış ve sonuçta başarılı olmuşlar. Belli bir bölgede yılan kalmamış. Bunun sonucunda, bütün kasabayı fareler basmış. O kadar hızla yayılmışlar ki, zehirlemek bile eksilmelerini sağlamamış. Başka yerlerden yılan getirip salmışlar ama o aç fareler yılanları bile yemişler. Yani doğanın işleyişine fazla burnumuzu sokarsak, bize misliyle geri döndürür.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön