View Single Post
Eski 14-01-2015, 15:31   #1
hasan634
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2015
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 15
Yazları çok sıcak, kışları -5 derece soğuk olan bir yerde ne yapılabilir

agaclar.net sitesinin birbirinden değerli müdavimlerine ve kurucularına çok çok teşekkür ederim. yazılanlardan büyük istifade ettim. pratikte okuduklarımla hib bir girişimim olmadı ama aklımda olan bir çok soruyu sayenizde cevapladım. ancak kendi bölgemden (güneydoğu anadolu) olan arkadaşlar soru sormadıkları için, enazından ben rastlamadığım için şanlıurfada yazları çok sıcak, kışları -5 derece soğuk olan bir yerde ne yapılabilir.

seracılık olarak ne ekilir nasıl bir sera yapılmalı onu daha çözmüş değilim. Daha önceden seracılık deneyimim oldu. 5 dönüm gibi büyük bir yer yapmış salatalık ekmiştim. yazları kök çürüklüğü trip sıcak hava gibi şartlardan bitkileri kurutup büyük zarar etmiştim.

Tabii derler ya bir musibet bin nasihatten iyidir diye. ama öyle bir musibet oldu ki beş yıldır kendime gelemedim. yeni yeni düzeldim ve hayalimin peşinden koşmaya başladım. 70 dönüm yerimiz var 30 metreden yeterli suyumuz var. arazi dümdüz. ama iklim koşulları yüzünden bişey yapamıyoruz. fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.

not: kışları bazen en fazla on gün don olur ama on günün ne zaman olacağını kestiremediğim için tüm kış -5 dedim.

hasan634 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön