Konu: Poğaça
View Single Post
Eski 26-07-2007, 11:29   #14
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Billur Hanım sizin verdiğiniz tarif tam Karaköy Poğaçacı kıvamında olmuyor. Kaju'nun dediği tarifi ben de senelerdir arıyorum ama hep benim zaten yaptığım poğaça tarifleri çıkıyor önüme. HAni yerken hışır hışır olan Kaju'nun dediği gibi milföy hamuru gibi ama onun gibi içi kof değil. Sanırım bu poğaçayı da açıp yaplayıp katlayıp bekletip, tekrar açıp yağlayıp bekletip (kaç kez yapılıyorsa..)
yapıyorlar. Ama içeriği nedir onu ben de çok merak ediyorum. Bir yerde pastahanelerde kullanılan her ürünün özel olduğunu okumuştum. "Pasta yağı, unu vs.. poğaça yağı ve unudan farklıymış. Onun için evde aynı tadı yakalayabilmek imkansızmış." Diye okumuştum .

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön