View Single Post
Eski 09-01-2015, 09:57   #31
Atptlg
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-12-2014
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2
Öncelikle dediğiniz gibi yer orman kadastrosunda sarı boyalı bir yer ise idarenin elinde hiç bir delil ve belge yok demektir böyle bir durumda sizin arsanızin elinizden alınması imkansızdır. Bence siz öyle olduğunu sanıyorsunuz nitekim mahkemece orası orman sayılmayan alanlardan olduğu düşünülseydi zaten şuan tartışıyor olmazdık.

Ayrıca orman mühendisleri ormanla ilgili yerle alakalı harita ve altlık üretmekle devletçe kanunen yetkilendirilmiş kişidir.

Bir yerin orman sayılan yerlerden olup olmadığının belirlenmesinde, eğer o yerde orman kadastrosu yapılmış ise öncelikle bu çalışma sonucunda düzenlenmiş olan kesinleşmiş orman tahdit haritası esas alınacaktır. Orman kadastrosu yapılmayan yerlerde ise, temel belge memleket haritalarıdır. Bunun yanında, o yere ait hava fotoğrafları ve amenajman planı da zemine uygulanmalı, ayrıca arazinin toprak yapısı ve eğimi, toprak ve orman muhafaza karakteri taşıyıp taşımadığı ve üzerinde orman bitkilerinin bulunup bulunmadığı belirlenerek, bütün bunların sonuçları nazara alınarak o yerin orman sayılan yerlerden olup olmadığı kuşkuya yer bırakmayacak şekilde saptanmalıdır.

Bütün bu çalışmaların sonucunda sizin bahse konu yeriniz orman sayılan yerlerden olduğu şüpheye yer bırakmayacak şekilde mahkemece kararlaştırılmış olmalıdır.

Ayrıca bütün bu işletme şeflerinin, muavinlerinin bilirkişilerin kısaca orman mühendislerinin dışında, mahkemeye konu yerler keşif yapılarak ormancı üyeler dışında ziraat mühendisi bilirkişisi üyelerce de incelemeye alınmaktadır.

Bugün ormanların iş ve işleyişleri ile ilgili en ufak fikriniz var mıdır ki ormanların orman mühendislerince katledildiklerini itham edersiniz! [Alıntı:Bu soruların cevaplarını ararken gerçek yanlışlığı yaparak Ormanlarımızı esas katledenlerin kimler olduğu anlaşılacaktır.]

Atptlg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön