View Single Post
Eski 08-01-2015, 13:38   #785
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Onların keyifleri süper desem yeridir Öğlende iyide beslendiler. Bugün fena şekilde kavga ettiler, en kısa zamanda tekrar ayrı yerlere bağlayacağım. Yoksa bizim cony çok canavarlık yapacak.

Serada marul olduğu için ısıtmaya gerek olmuyor. Yani maddi yönden bir durum yok çok şükür. Donacak sadece melisa ve kabaklar var. Melisalar donmaz diye tahmin ediyorum.
Umarım donmazlar. Bendeki melissayı bahçeden alıncaya kadar ölmüştü. O kadar bile soğuk olduğunu zannetmiyorum donduğu zaman. Çiçekli halde soğuklar başlayınca muhtemelen daha çabuk dondu. -4 ise içlerindeki su donup hücrelerini patlatıyor.

Sabah - 12 derece idi. Öğle vakti ise -9 bir kısım bitkilerim dışarıda idiler. Hala da oradalar mecburen. Umarım dayanırlar. Geçen yıldan çoğu durduğu için problem olmazlar sanırım. Bir kısmı bu soğuklara dayanamaz. Geçtiğimiz yıl kış daha yumuşaktı. Gece çok daha fazla olacağı kesin.

Bahçemin olduğu yere gittiğimde yoldaki karları yanlara ittirdikleri için dizlerime kadar kara battım. Yaptırdığım duvarın yarısının üstüne kadar kar gelmiş. Bir kısmı gözüküyor. 1.20 m lik kısma muhtemelen kar yığılmış. 1.50 metrelik kısım da duvar olduğu görülebiliyor. Eskiden bu şekilde karlar yağıyordu. Şimdi kaç yıldır ilk defa bu kadar yağdı. Kar yağdığı zaman yavaş yavaş toprak altına suyu gönderiyor. Söylediğiniz gibi bitkiler soğuktan pek etkilenmiyorlar. Donan suyun genişlemesi ile toprak bizim yapamayacağımız şekilde gözeneklenerek tarıma elverişli hale geliyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön