View Single Post
Eski 25-07-2007, 16:57   #5
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Sevgili Filiz
Ben herşeyi gramla yapma ekolündenim . Sonunda ancak bu yaşta göz kararına geçebildim. Yani anlayacağınız bu yapacağım mayanın unu yaklaşık ne kadar olmalı? Örneğin; bir bardak mı, bir kaşık mı, vs.?

Hamura koyacağım mayanın büyüklüğü, ne kadar olmalı? Diyelim ki çok maya yapmışım, elimde kaldı, nasıl saklayabilirim?

Bugün yoğurdu (bir küçük kase yeterli olur mu)dışarı çıkartıyorum ekşimesi için. Yarın da mayasını yaparım. Bu patatesli ekmek için de olur değil mi?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön