View Single Post
Eski 05-01-2015, 16:51   #1
İlkel Adam
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-01-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
25 dönüm bir arazimi nasıl değerlendirebilirim

Merhaba 32 yaşında istanbulda yaşıyorum , doğayı ve toprağı çok seviyorum malum bu özlem istanbulda toprak olmamasından kaynaklıdır belki **** geldiğimiz yer orası olduğundan...

Toprakla uğraşıp bir şeyler üretmek istiyorum, artık tüketmek yerine üretmek istiyorum. Fakat tarım veya çiftçilikle ilgili hiçbirşey bilmiyorum ve bana yol gösterecek bir insanda yok.

25 dönüm bir arazi var edirne - keşan taraflarında orman içinde düz bir arazi bir çok şey yetiştirilebiliyormuş verimli bir toprak deniyor buraya birşeyler ekmek istiyorum biraz araştırdım fakat neye baksam ya ürünün elde kaldığını **** satmakta zorlanıldığını görüyorum.

Mesela bir dönem Altın çilek yetiştirmeyi planladım fakat türkiyede elde kaldığını okudum ne kadar doğru bilmiyorum , bu aralar kapari ve soya yı araştırıyorum bunun da yurtdışından alıcı bulduğunu görüyorum bana bu araziyi değerlendirebilmem için fikir verebilir misiniz.

Benim bir mesleğim var fakat artık bu beton şehrinden kaçıp tekrar doğaya özüme dönmeyi planlıyorum bunu yapabilmenin yoluda o araziyi ekerek değerlendirmem. Bu iş ilk etapta ek iş gibi olacak sonrasında asıl işim, çok büyük paralar kazanmak değil amacım ailemi rahatlıkla geçindirebilmektir. Bu iş için bana orada yardımcı olabilecek insanlar var (bakıp başında durma ve bazı şeylerde yardımcı olabilecek kadar) benim şahsi ayırabileceğim zaman ise şuan sadece haftasonları. Ne yapabilirim ?

araştırmalarımda Soya yetiştirmek kafama yattı bir aklımda da kapari var ama bu işte hiçbir bilgim yok, bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler...

İlkel Adam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön