View Single Post
Eski 25-07-2007, 11:41   #4
Filiz
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Nevsune, ekşi hamur üretebilmek için un-su-tuz kullanarak yaptığın küçük bir hamura, bir miktar ekşi yoğurt (açıkta bırak az ekşisin) katıp yoğur, daha sonra o hamuru içerisine bolca un ektiğin poşete koy ve sıcak bir yerde unut . Bak unutmak bu işin püf noktası! Daha sonra verdiğim tarifteki gibi kullanacaksın bu ekşi mayayı. Umarım güzel olur.

Ayrıca püf noktası deyiminin (kulaktan dolma) bir hikayesi var anlatayım:
Cam ustaları camı yaparken arada hava boşlukları kalırmış gerçek ustalar bu hava boşluklarına cam sıcak kor halindeyken püfff diye üfürdüklerinde bu boşluklar patlar, düzelirmiş. Eğer camda bu hava boşlukları kalırsa püf noktasını bilmeyen birinin (muhtemelen çırağın) yaptığı anlaşılırmışmış...

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön