View Single Post
Eski 31-12-2014, 10:21   #126
MehmetAkca5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-12-2014
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deniz2014 Mesajı Göster
Sayin cok degerli MEHMETAKCA5 ,

Nereden baslagic yapacagimi unuttum yazilarinizi okuyunca Vermis oldugunuz linkde verilen dogru bilgilerdir. Ama orada verilere dayanarak sadece .....sadece ... 6 kilo sut yemi , 28 kilo arpa cimi ,17 kilo saman !!!!! ile 38 kilo sut alabileceginizi mi dusunuyorsunuz ? Bir deneyin bakalim sonuclari neler oluyor Aman Allahim !!! birde 880 kiloluk Inek e bu rasyonu mu vereceksin . Sozun bittigi noktadayim , soyleyecek baska bir soz yok .

Onemli not ; yilliardir tartisiliyor burada ve diger yerlerde ; bu arpa cimlerini basariyle uretip ,uygulayipta para kazanan 1 TANE ciftci,uretici varmi ? Arti bu makinalari satan firmalarin gosterebilecegi ORNEK bir resmi makamdan denenmis arge calismasi varmi ? Gosterebildikleri sadece cimlerin besin degerleri .....Pratikte uygulanabilir mi , Rasyon yaparken bile Veteriner veya Uzman kisilerin yapmasi isteniyor firma tarafinca !!!!! Kirsal bolgelerde , koylerde insanlar nasil yetistirebilir bu arpa cimlerini , buradaki bilgili insanlar bile dogru duzgun devamli bir uretim gerceklestiremezken ? !!!!!!

Sorular geliyor ; hayvanlari satin alacak para yok iken ,nasil olurda tarla alip mera otu yetistirebiliriz diye
Bu soruyu soran sevgili kardesim,kiymetli arkadasim , senin hayvan almaya bile paran yoksa ,senin ne i$in olur hayvan beslemekle....!!!! Hayvancilikta ciddi bir sermaye paran olmasi gerekir baslamadan once, En azindan 1 yillik hayvanlarinin yem ihtiyacini tedarik edecek PARA cebinde olmasi gerekir. Tum plan ve projelerin hazir olmasi gerekir. Hicbirseyin yok ise HAYALIN olsun . Cok basarili insanlar ilk once HAYAL ile baslamislardir .

Sevgiyle kalin ,
Deniz bey benim verdiğim hesaplama kuru madde hesaplaması ayrıca ordaki kurumadde oranının hayvan sadece 6 kğ ramını 38 kilo süte aktaracak kalanını kendi iç enerjisi için kullanacak 38 kilo sütün 32 kilosu zaten su eğer senin dediğin giib inek baksaydık işe başlamadan iflas etmiş olurduk kardeş o bilgileir doğru diyorsun orada veirlen rakamlarada bak istersen ben bu gün 9 uncu hayvanımı alacam şu an sistemi kurmadım ama kuracağım süt kalitesinden bahseden arkadaş keisnlikle haklı çimende gezenle ahırdaki hayvanın sütü bir olmaz arpa çiminde sütün kalitesinde bir artış olduğunu uygulama yapanlar yazdı diğer konuda DENİZ KARDEŞ DİĞER KONUDA 27 KİLO SÜTVEREN İNEKLE İLGİLİ RASYON VAR BESLENME RASYONU ONUDA OKU İSTERSEN

MehmetAkca5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön