View Single Post
Eski 31-12-2014, 00:01   #125
deniz2014
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-10-2014
Şehir: Manchester uk
Mesajlar: 9
Sayin cok degerli MEHMETAKCA5 ,

Nereden baslagic yapacagimi unuttum yazilarinizi okuyunca Vermis oldugunuz linkde verilen dogru bilgilerdir. Ama orada verilere dayanarak sadece .....sadece ... 6 kilo sut yemi , 28 kilo arpa cimi ,17 kilo saman !!!!! ile 38 kilo sut alabileceginizi mi dusunuyorsunuz ? Bir deneyin bakalim sonuclari neler oluyor Aman Allahim !!! birde 880 kiloluk Inek e bu rasyonu mu vereceksin . Sozun bittigi noktadayim , soyleyecek baska bir soz yok .

Onemli not ; yilliardir tartisiliyor burada ve diger yerlerde ; bu arpa cimlerini basariyle uretip ,uygulayipta para kazanan 1 TANE ciftci,uretici varmi ? Arti bu makinalari satan firmalarin gosterebilecegi ORNEK bir resmi makamdan denenmis arge calismasi varmi ? Gosterebildikleri sadece cimlerin besin degerleri .....Pratikte uygulanabilir mi , Rasyon yaparken bile Veteriner veya Uzman kisilerin yapmasi isteniyor firma tarafinca !!!!! Kirsal bolgelerde , koylerde insanlar nasil yetistirebilir bu arpa cimlerini , buradaki bilgili insanlar bile dogru duzgun devamli bir uretim gerceklestiremezken ? !!!!!!

Sorular geliyor ; hayvanlari satin alacak para yok iken ,nasil olurda tarla alip mera otu yetistirebiliriz diye
Bu soruyu soran sevgili kardesim,kiymetli arkadasim , senin hayvan almaya bile paran yoksa ,senin ne i$in olur hayvan beslemekle....!!!! Hayvancilikta ciddi bir sermaye paran olmasi gerekir baslamadan once, En azindan 1 yillik hayvanlarinin yem ihtiyacini tedarik edecek PARA cebinde olmasi gerekir. Tum plan ve projelerin hazir olmasi gerekir. Hicbirseyin yok ise HAYALIN olsun . Cok basarili insanlar ilk once HAYAL ile baslamislardir .

Sevgiyle kalin ,

deniz2014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön