View Single Post
Eski 30-12-2014, 12:45   #123
MehmetAkca5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-12-2014
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deniz2014 Mesajı Göster
Sayin cok degerli MEHMETAKCA5 merhaba ,nasilsiniz

Evet DOGRUDUR vermis oldugum bilgiler ve hesaplar ; aslinda az bile soyledim . Dogrudur; sagmal verimli bir Inek gunluk 150 kiloya kadar yesil kaba yem yiyebilir. Aksi halde gunluk 35 kilo sutu nasil alabiliriz ? Inekler OBUR hayvanlardir,durmadan yerler ve yerler ,gunde 7-8 saat onundeki yemleri yiyerek beslenirler. Bu bilgilerin dogrulugunu burada istedigine sorabilirsin. Bu bilgiler hayvanciligin A-B-C si gibidir.

Hatirliyorum ; bu konu ( arpa cimlendirme ) yine ayni bu sitede 2011 yilinda da uzun uzun tartisilmis ,bir suru linkler,denemeler ,fotograflar vs vs vs bilgiler . Neredeyse
tum site uyeleri oradaydi. Tam 7 saatimi almisti konuyu bastan sonuna kadar okumak !!!! WHICHYY isminde bir uye arkadasimiz vardi ,bir cok denemeler yapti ,hatta bu arpa cimlendirmeyi ticari anlamda bile yapmaya kalkmisti , Sonra Delimus isminde bir arkadasimiz paylasilan bilgilerden topraksiz tarimla Marol yetistirip satmisti , bu arkadasin da en az 50 tane mesajini okudugumu hatirliyorum.
Sonrasinda ne oldu ? tum denemeler ve calismalardan sonra bu arpa cimlerinin EKONOMIK durumuna gelince konu: hersey biranda durdu , hickimseden bir ses duymadim ve konu kendiliginden kapandi. 2011 yili cokta uzak bir tarih degil , hala burada bircok uye arkadaslar var , o gunler benim hala hafizamda , dun gibi hatirliyorum .
Birazda nostoji yapalim izninizle; Rahmetli Tanju Okan in bir sarkisi vardi : yillardir soruyorum bu soruyu kendime ,bilmemki bu dunyaya ben niye geldim . Cok severek dinlerim bu sarkiyi.

Bende bu sarkiyi soyle soyluyorum ; yillardir soruyorum bu soruyu kendime ,bilmemki bu ARPA CIMLERI ni neden hala konusuruz
Yine yillar once radyo da bir program vardi ;ismide ARKASI YARIN , hic bitmezdi
Herneyse yillardir arastirip ,okuyup ,gezip gordukten sonra bu arpa cimlerinin olumlu bir tarafini buldum !!!! Saman kadar faydali bir yem bitkisi demek geliyor icimden ama saman kadar bile olamaz ; saman en azindan bir dolgu maddesi ......BULDUM ; bu arpa cimlerini SU yerine hayvanlara verebiliriz .Cokta harika olur .
Saygilar .
sevgili kardeşim hayvancılığın h sinden anlamayıp burada ahkam kesmeni bir türlü anlamıyorum 880 kiloluk 38 kilo süt veren inek 27,280 gr kuru yem yemesi gerekir buda arpa çimine oranlandığında arpa çimindeki kuru madde oranı %24 tür 56 kilo yeşil yem yani arpa çimi 17 kilo saman vermen gerekirk kaldıki tüm veterinerler sana kesif süt yemide vermeni söylüyor yani 28 kilo arpa çimi 6 kilo yem ve 17 kilo saman vermen gerekir bu 880 KİLOLUK İNEK İÇİN GEÇERLİ BİLMEM ANLATABİLDİMMİ KARDEŞİM bu arada sütteki kuru madde oranı %14 ile maxximum 19 olur buda 35 kiloluk sütte %19 dan 6,650 gr eder lütfen sallamadan evvel iyi düşün araştır ve öyle salla bu linkden doğruluğunu kont edebilirisn ST NEKLERNN BAKIM VE BESLENMES - Tarm Ktphanesi ayrıca WCHY nin olduğu konudan WETMAN996 deneme yaptı bu konuyu açtı diğer bir arkadaş daha deneme yaptı oda başarılı oldu fakat o hayvancılığı bıraktı zaten amatör yapıyordu bırakdı

MehmetAkca5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön