View Single Post
Eski 29-12-2014, 10:03   #5
infernomer
Yeni Üye
 
infernomer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
Sayın S.Akbulut proje yavaş yavaş ilerliyor. Aslına bakarsanız işin kod kısmını bitirdim sayılır. geriye amerikadan sipariş ettiğim birkaç parça ve ilkbaharı beklemek kaldı

Ben sistemimde atlas scientificin EC ve PH devrelerini kullanıyorum. Bu devreler istenilen PH veya EC pobu ile çalışabilmekte. PH probunu ebayden ucuza bulabildim. Fakat EC probunu bulamadım ve Atlas scientifikin EC probu 150 dolar civarında satılıyor(K=0.1).Benim için ve bu işi amatörce yapacak kişiler için yüksek bir miktar olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden eğer yapabilirsem EC probunu kendim yapmayı düşündüm. K=0.1 değerli probu yapabilmek için 10 cm2 lik 2 levha arasında 1 cm lik mesafe fiksleyip deneme yapacağım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yorum yapabilirlerse çok sevinirim yaptığım hesap doğrumudur ve levhalar için hangi materyali kullanmalıyım?

Agretat ile alakalı Kudret beyin görüşünü aldım bana cocopeat ve perlit karışımını önerdi. Fakat bu bilgiyi almadan önce babam benden habersiz torf aldığı için yine Kudret beyin domateslerinde kullandığı Torf + Kum karışımını kullanmayı düşünüyorum. Bu haftasonu çektiğim fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen infernomer : 29-12-2014 saat 16:10 Neden: resimlerin çözünürlüğü değiştirildi
infernomer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön