View Single Post
Eski 29-12-2014, 08:31   #121
MehmetAkca5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-12-2014
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deniz2014 Mesajı Göster
Sayin cok degerli uyeler ve bu konunun takipcileri,

Konuyu bastan sona kadar tekrar okuyum gozden gecirdim. Sayin vetman 996 ya bizlere bu konuyu actigi icin tekrar tesekkurlerimi sunarim.

Bu konuyu okuyanlarin sayisi bugun itibariyle 14 bini gecmis durumda... buda gosteriyor ki; konuya "ALTINA HUCUM " edercesine bir ilgi ve istek var.Bu kadar okuyucunun icinde yazilari okuduktan sonra bu arpa cimlerinin besin degerlerini yukseltmek icin dusunceler olabilir .... Sakin olaki ; bu arpa cimlerinin icine su dan baska herhangi bir gubre gibi katki maddesi koyulmaz , Normal tarlaya atilan kimyasal gubrelerde en az 25 gun beklenip ondan sonra urun hasad edilir **** hayvanlar tarafindan tuketilir. Aksi durumda hayvanlarda problemlere neden olur, toplu olumlere kadar gider ...... 7 gun icerisinde hasad edilen arpa cimlerine verilen suyun icerisine konulan herhangi bir madde hic degisime ugramadan direk hayvan in midesine gider.
0.5 oraninda ure koyulur diyenler olabilir . Evet dogrudur ama bu katki maddeleri sadece ve sadece profesyonel bilgili insanlar ve kuruluslar tarafindan yapilabilir ancak. Normal hayvan besleyici ciftcilerin yapabilecegi bir olay degildir. Turkiye de ne kadar basarili hayvancilik yapildigi masallah dillere destan ; yillik buzagi olumleri %20 -30 larda !! hastaliklarin ismini bile saymaya kalkarsak zaman yetmez anlatmaya,,,, hastaliklardan moda defilesinde oldugu gibi kolleksiyonlar hazirlayabiliriz. Tum bunlara ragmen hala Tigem ve diger kuruluslar durmadan damizlik Duve ITHAL edip duruyorlar !!! anlayabilmis degilim !!! Mademki ; yillardir ithal edilen bu damizliklar 2 yil icerisinde yavrusu ile birlikte kasaba gidiyor ; gidin ETCIL hayvanlar ithal edin.....nasil olsa kesime gittiginde eti fazla olur. Bu bilgiler resmi kuruluslarin verdigi bilgilerdir dolayisiyle dogrudur.
Saygilar ,Sevgiler, Bir omur boyu saglik diliyorum .
SAYIN DENİZ 2014 TÜRKİYE CUMHURİYETİ TOPRAKLARI yakın zamanda insan gıdasuını karşılayamaz duruma gelecek diye düşünülüyor ve buna göre veirmli ürünlere yönelme ve topraksız tarım çalışmaları desteklenirlken sen hayvan otlatmakdan bahsediyorsun 1 zaten 10 20 hayvanı zıor edinebilen çiftçiler bir hayvan için 4 dönüm araziyi nasıl satın alacak bu hayvanların kışlık yemini nasıl temin edecek bu konudada yüksek fikirleirne ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ayrıca bu arpa çimi meszelesinide adam gibi araştırmanı tavisye ediyorum burada 10 inek için 80 100 m2 lik çimmatik hesaplaman abe4sle iştikal olmuş 10 inek günlük 10 kğ çim verilebilir bir ineğin 100 kğ kaba yem yediğinide ayrıca sadece senden duyuyorum buda sizin hayvancılığın h sinden anlamadığınızı gösterir saygılarımla

MehmetAkca5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön