View Single Post
Eski 25-12-2014, 10:43   #122
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Merhabalar,

Bahçem Ilgın'da. Kendi kurduğum bir bahçe değil. Ölçek olarak büyük sayılsa da, sanki hobi bahçesi zihniyetiyle kurulmuş. Her ağaçtan olsun mantığıyla karmakarışık bir bahçe olmuş. Vişnenin yanında ayva, şeftalinin yanında armut, kirazın yanında kayısı. Bahçeyi alana kadar hiç bir şey bilmiyordum. Bahçeyi aldıktan sonra doğrulardan çok yanlışları gördüm. Ne yapılması gerektiğini henüz tam bilmesem de, ne yapılmaması gerektiğini öğrendim.

Yevmiye hesabı günlük ücret, yemesi, içmesi, dayı başının avantası, nakliyeleri adamı çileden çıkarıyor. Bahçe 2 sene boyunca kaderine terk edilmişti, bu yüzden vişne haricinde işçi tutmamı gerektirecek kadar meyve yoktu. Kendimiz azar azar topladık.

Yakınlarında sondaj vurdurmuş birileri var mı? suları kaç metreden çıkıyor. İnan bana bu sene sondaj vurdurana kadar kullanma suyunu taşıyordum, o bile o kadar zor geliyordu ki, hele bir de ağaçları sulama işi çok zor olur. Fidanlar ilk dikildiğinde belki idare edersin ama ağaçlar meyve verme yaşına gelince sulama şeklin değişecek o zaman taşıma suyla olmayacağını anlayacaksın. Arazi boşken su olayını çözüp, fidanları ve sulama teşkilatını ona göre kursan bence daha iyi olur.


Düzenleyen tarku : 25-12-2014 saat 10:44 Neden: yazım hatası
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön