View Single Post
Eski 25-12-2014, 09:26   #121
futuuu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-04-2013
Şehir: Konya
Mesajlar: 28
Sayın Tarku hemşerim aydınlatıcı cevabın ile yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim. Bahsettiğin yevmiyenin günlük olduğunu var sayıyorum. Tabi bunların yemek, ulaşım ve konaklama gibi ihtiyaçlarını, hasat malzemelerinin maliyetlerini de hesaba katmak lazım. Peki bahsettiğiniz kg toplama miktarı bir gün için mi geçerli yoksa bir hasat dönemi için mi?

Hesabı tabi ki pazar fiyatlarına göre yapmıyorum. Elimden geldiğince dönemlik hal fiyat verilerine, üretici forumlarına ve hatta dünya pazarındaki fiyatlara göz atmaya çalışıyorum ama işin gerçek rengini tabi ki işin içine girince göreceğiz.

Eğer bu tarlamdan az da olsa verim alabilirsem, yani işi kıvırabilirsem, geleceğe yönelik daha büyük tarlalar alıp daha büyük yatırımlar yapabilirim. Mevcut tarlam kuyu kazılmayacak kadar küçük ama sulama kooperatifine üye olunca yakın mesafeden kendi satın aldığım aracımla taşıma yöntemiyle sulamak kuyu kazdırmadan daha az maliyetli olacak.

Bu arada bodur verimi ile ilgili bilgi paylaşımı önem kazanıyor şu durumda. Ama ben hesap yaparken asla iyimser değilimdir, en iyimser hesabım ortalamanın altındaki değerleri hesaba katmak olur.

Sizin bahçenizin akşehir veya ereğli taraflarında olduğunu varsayıyorum, bir ihtimal Seydişehir ya da Hadim tarafları??

futuuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön