Konu: Otlu Börek
View Single Post
Eski 23-12-2014, 18:57   #1
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Otlu Börek

Geçtiğimiz günlerde gelincik otu karıştırmasının tarifini verince Sevgili A_NOMAD'ın aklına gelincik otlu börek düşmüştü. Bugün sade gelincikle olmasa da karışık otlu börek yapınca paylaşmak istedim...

Malzemeler:

5 adet yufka
Yarım kilo yenilebilen yabani ot (Ben temizleyip haşlayarak derin dondurucuya koyduğum gelincik, ebegümeci, labada, kuzu kulağı, ısırgan, hindiba karışımını kullandım) Saksılarda çıkmış olan kuşotlarını da ayıklayarak ekledim. Taze ot olduğu takdirde ince kıyıldıktan sonra iyice ovup biraz öldürüyoruz.
1 demet pırasa
1 demet taze soğan (ben terasta yetiştirdiklerimden 5-6 taze soğan doğradım)
100 gr kadar tulum peyniri
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ(Zeytinyağı ve çiçekyağını karıştırarak kullandım)
1 yumurta(yumurtalar küçükse iki adet kullanılabilir)


Gelelim hazırlanışına... Otlar benimkiler gibi derin dondurucudan çıkmadıysa ayıklanıp doğranır, ovularak biraz öldürülür. Taze soğan ve pırasalar da ince ince kıyılıp eklenir. Pirinç yıkanarak katılır. Tulum peyniri de iyice ufalanarak karışıma katılarak güzelce harmanlanır. İstenirse biraz tuz eklenebilir ama ben peynir tuzlu olduğu için eklemedim.
Name:  IMG_3567.jpg
Views: 649
Size:  46.6 KB

Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir.
Name:  IMG_3572.jpg
Views: 690
Size:  23.1 KB

Bu şekilde tüm yufkalar bitince en üste kalan sütlü karışım gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir... Şifa deposu böreğimiz hepinize afiyet olsun...
Name:  IMG_3585.jpg
Views: 595
Size:  39.5 KB
Name:  IMG_3587.jpg
Views: 237
Size:  30.2 KB


Düzenleyen loveforlife : 23-12-2014 saat 22:34
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön