View Single Post
Eski 20-12-2014, 23:38   #48
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Arkadaşlar., Daha önceki mesajlarda bahsettiğim "Türkiyenin Gefitleri" ni toplayan gefit bahçesi Dün (19 Aralık 2014 ) de Tarım Bakanı tarafından açıldı, ilgililerin, bilim insanlarının hizmetine sunuldu.

Burada Anadolunun muhtelif yörelerinden 350 000 km. yol katederek toplanmış binlerce bitki muhafaza altına alındı. Yapılan 2500 m2 lik tam iklim kontrollü serada ( soğuk yayla bitkileri alpin serasında, sıcak iklim bitkileri ılık serada ve her bitki türü için uygun sıcaklık koşullarında yetiştirilecek.

Bu konuda Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü çok önemli bir hizmet yaptı. Projeyi yürüten Sn. Erdal Kaya başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.

Baharda, şakayık zamanı(Nisan-Mayıs ) veya mart da Burasını görelim, Geofitler konusunda bilgimiz genişlesin, Size bahçede Mangal ateşi de yakarım kendi sucuğunuzu pişirirsiniz, yanına Bulgur pilavı kemal paşa tatlısı da oldumu işlem tamam olur. Elbette 2014 Merlot üzümünden yapılmış kolamızı !! da tatma olanağı buluruz.

Eklenen Resimler
   
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön