View Single Post
Eski 19-12-2014, 11:52   #29
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
böyle bir düşüncenin (köprü yapılmak için ağaçların kesilmesi) olduğunu ancak ağaçlar kesildikten sonra öğrendik..Kendimce bir belediye başkanı böyle bir kararı almadan önce halkına sormalıydı, fikri tartışmaya açmalıydı. Daha farklı düşünceler ortaya çıkabilirdi. Ama yapmadı.

Örneğin: benim aklım almıyor. Neden istanbulun ve anadolunun kamyon-tır trafiği şehrin göbeğinden geçiyor?? Eskiden bu meydanşehrin kenarıydı, ama şimdi tam ortası oldu. bence yapılması, planlanması gereken şey bu trafiği şehrin dışına atmaktır. bunun da yolu Topçulara yakın bir yerlerden kirazlı sanayi sitesi üstüne paşa kent kavşağına bir arkadan bir ÇEVRE YOLU yapmakdı böylece ne ağaçlar kesilir, ne de şehir ortasında tırlar gezerdi. aynı zamanda Çınarcık tarafından gelen yazlıkçılar da paşa kent üzerinden topçulara erişirdi.
bu düşünce halen geçerlidir... ama denecek ki yeni otoban bu işi görecek, o zaman burada köprülü kavşak yapmaya ve görüntüyü bozmaya gerek yok çünkü buradaki trafik yalova nın kendi trafiği değil, İstanbulun trafiğidir.

biz bunları düşünecek insanları bulup seçmeyi öğreninceye kadar sanırım bir nesil daha geçecek. !!

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön