Ben üniversiteden kefir tanesi alırken, hazır kefirle sütün kesilmesinin tam olarak kefirle aynı içerikte olmadığını konuştuğumu hatırlıyorum.
Kefir tanesinin kullanılması şart.
Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili.
Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir.
Kefir taneleri süzüldükten sonra bir süre hazırlanan kefirin buzdolabında dinlendirilmesi yararlıdır.
Uzun süre kefir üretip kullanmış biri olarak, en büyük sorun, tanelerin steril saklanması sorunu oluyor. Bir süre sonra kefirin üstünde küf üreyebiliyor. Buna dikkat etmek gerek.
Bu kefirin kullanılmaması gerek.
Bu bakımdan hazır kefir alıp tüketmek daha pratik
|