Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Bu arada muhacir tarhanası bildiğimiz Rumeli tarhanasından farklı mı acaba? Nasıl yapıldığını bilen varsa yazsa buraya keşke..
Ben Ege tarhanası yapmıştım geçen yıl. O da ekşi maya benzeri bir usulle yapılıyor. Hazır alınanlarla kıyaslanamaz derecede güzel olmuştu.
|
Rumeli tarhanasıyla fark olduğunu sanmıyorum. Hamura domates, kırmızı biber, nohut, yoğurt, soğan, tarhana mayası, tarhana baharı (bir miktar da irmik ekleriz biz, annem bereketli olur diyor) eklenerek yoğuruluyor. Sonrasında her gün yoğurarak ekşiyen hamur bir hafta kadar sonra küçük parçalara bölünüp kurutuluyor ve ufalanıp iyice kuruduktan sonra kış boyu kullanılıyor.