View Single Post
Eski 13-12-2014, 10:55   #5
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Bu arada muhacir tarhanası bildiğimiz Rumeli tarhanasından farklı mı acaba? Nasıl yapıldığını bilen varsa yazsa buraya keşke..

Ben Ege tarhanası yapmıştım geçen yıl. O da ekşi maya benzeri bir usulle yapılıyor. Hazır alınanlarla kıyaslanamaz derecede güzel olmuştu.
Rumeli tarhanasıyla fark olduğunu sanmıyorum. Hamura domates, kırmızı biber, nohut, yoğurt, soğan, tarhana mayası, tarhana baharı (bir miktar da irmik ekleriz biz, annem bereketli olur diyor) eklenerek yoğuruluyor. Sonrasında her gün yoğurarak ekşiyen hamur bir hafta kadar sonra küçük parçalara bölünüp kurutuluyor ve ufalanıp iyice kuruduktan sonra kış boyu kullanılıyor.


Düzenleyen loveforlife : 13-12-2014 saat 22:24
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön