View Single Post
Eski 12-12-2014, 23:19   #1
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Gelincik Otu Karıştırması

Çok sevdiğim farklı bir lezzetle tanıştırmak istiyorum sizi. Görsel olarak çok etkilenmeyebilirsiniz ama inanın ki denemeye değer bir lezzet...

Gelincikleri sevmeyenimiz yoktur. Çiçekli halini çok seviyor olsam da pazarda gelincik otu satıldığını gördüğümde hiç tereddütsüz alırım.

Aranızda Bulgaristan muhaciri olan arkadaşların biliyor olabileceği bir yemek bu, ancak sadece belli bir bölgeden olanlar biliyor.

Gelelim yemeğimizin hazırlanışına...

Malzemeler:
Yarım kilo kadar gelincik otu
Bir baş kuru soğan
6 çorba kaşığı muhacir tarhanası (ekşi tarhana)
100 - 150 gr kavurma
2 çorba kaşığı un
Tereyağı
Pul biber, tuz

Hazırlanışı:
Gelincik otları ayıklanıp güzelce yıkanarak yemeklik doğranır. Bir baş soğan yemeklik çok ince çentilerek kıyılır ve tencereye alınan gelinciklerin üzerine eklenir. Bu arada tarhana bir miktar su ile ıslatılır. Gelinciklerin olduğu tencereye gelinciklerin seviyesinin biraz altında kalacak şekilde su konup ocağa alınır. Bu noktada isteğe bağlı 2 silme çay kaşığı kadar tuz ilave edilir. Soğanlar ve gelincikler pişip yumuşadığında tarhanayı ısladığımız kaba önce un ilave edilip iyice çırpılır; sonra da kaynayan gelinciğin suyundan eklenip ılıştırarak topaklanmasına izin vermeden karıştırılır. Bu esnada kavurma da eklenir. Muhallebi ya da beşamel sos kıvamına geldiğinde istediğimiz kıvamı yakalamış oluruz. Kıvamı yeterli gelmezse un ya da tarhana miktarını arttırma yoluna gidilebilir.

İstediğimiz kıvamı yakalayınca tereyağını yakıp pul biber ilave ettikten sonra yemeğimizin üzerine gezdirip afiyetle yenmek üzere servis edilir... Ben bu gece yaptım. Keşke ikram edebilseydim size de!
Name:  IMG_5174.jpg
Views: 3021
Size:  28.1 KB

Name:  IMG_5171-001.jpg
Views: 2983
Size:  26.7 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön