View Single Post
Eski 23-07-2007, 23:19   #72
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Kışa daha var demeden canlanmış olan bu konuya gel de teşne olma
Sevgili Billur Korkmz fellik fellik aradığım turşunun yapılışını anlatıvermiş. Teşekkürler kendisine!
Sebo'nun ip uçları atlanacak gibi değil yani.

Eh tekrar da olsa bir kaç ip ucu da benden:
Turşu kurma zamanı ta arka sokaklardaki komşular bile annemlerin bahçesindeki tulumbadan su almaya gelirler. Çünkü turşu da su çok önemlidir. Tatlı su olacak. Şehir şebeke suyuna mahkumsanız hiç olmazsa bir iki gün dinlendirin. Bakterilerden arındırmak için de sular Billur Korkmaz'ın tarifinde olduğu gibi fokurdayıncaya kadar kaynatılacak soğutulacak ve turşuya aday sebzeler mutlaka gıcır gıcır yıkanacak... Her tuzdan turşu kurulamayacağını yazmaya sanırım gerek yok...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön