View Single Post
Eski 10-12-2014, 16:36   #41
Phin
Ağaç Dostu
 
Phin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 161
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Sevgili Phin, sayfanıza bayıldım gerçekten. Balkonda mısır yetiştirmek aklıma en son gelecek şeydir her halde:-))). Çok ilginç geldi. Ama site bahçesinin gözlerden ırak bir köşesine bir kaç tohum sokuştura bilirim. :-))). Gingko biloba ağacı ile ilginç bilgiler okumuştum,ama balkona o kocaman ağacı yine sığdıramazdım. :-)). Meyvelerinin insan sağlığına çok yararlı olduklarını okumuştum. Özellikle beyin fonksiyonlarını desteklemede.

Evet,ilginç bitkilerle,özellikle mum çiçekleri ile çok ilgiliyim. Onun için ev ve balkonuma ancak onları sığıdırabiliyorum. Bunun dışında tohumdan yetiştirmeye bayılıyorum. Cebimde ya da çantamda,bir yerlerden toplanmış ve peçeteye sarılmış çiçek tohumları her zaman vardır.:-)))
Sormayın, ceplerimden sürekli tohum çıkıyor, bazen oraya buraya ekiyorum sonra ne olduğunu unutuyorum.
Mısır çok su istiyor, neredeyse bataklıkta yaşayacakmış. Hatta sula sula yetişemeyince mısır tarımının aslında ne kadar zor olduğunu düşündüm.
Site bahçesinde benim de çok fena halde gözüm var. Aslında her sitede küçk bir bostan için yer ayrılsa keşke. Kent bahçeleri batı ülkelerinde şu anda çok revaçta. Gerçi bu hava kirliliğinde yetişen ürün yenir mi bilmiyorum

Ben de mum çiçekleri konusuna hiç bulaşmadım. Bu forumda mum çiçeği çoğaltma kampanyalarının başladığı zamanı hatırlıyorum. Genelde çiçek konusunda başarısızım. Çiçekleri gereğinden fazla kurcalamak gibi kötü bir huyum var

Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön