View Single Post
Eski 08-12-2014, 17:53   #30
Phin
Ağaç Dostu
 
Phin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 161
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maya Mesajı Göster
Ve prensesim...

2013 Ekim ayında, internetten almış olduğum 3 adet tohumdan çimlendirebildiğim tek ve fotoğraflarını da birçok kereler ilgili başlıkta paylaştığım sellukam. Çimlendikten sonra humuslu torfa (o sıralarda nereden toprak bulabileceğim konusunda bir fikrim yoktu!) akıllı gübre ilave etmek suretiyle şimdiki saksısı olan 20 lt' lik saksıya aktardım. Kış soğukları gelene kadar, öğleden sonra güneşini alan, boydan camlı, batı cepheli iç mekanda hızla boy atarak yaklaşık 2 metre oldu. Kışla birlikte büyümesi durdu, yapraklarını döktü ve en nihayetinde bahara doğru en uçtan başlamak üzere kurumaya başladı. Tam ondan ümidimi kesip toprak seviyesinin 10 cm üzerinden kuruyan kısmı kestikten kısa bir süre sonra, o saptan yeniden filizlenmeye başladı. Mayıs 2014 başlarında kendisini doğu cepheli, gün doğumundan öğleden sonra saat 16:00'a kadar güneş alan terasa çıkarttım.
Saksısı rüzgardan ve direk güneşten kısmen korundu ama dallarının sarıldığı yer rüzgara ve güneşe tamamen açıktı. Yazın sulaması günlük yapıldı ve sıklıkla (haftada 1 ya da iki haftada 1) çok az oranlarda gübrelendi.

Şu anda kışı geçirmek üzere, batıya bakan, cam önündeki iç mekana alınmış durumda Kanaatimce emeği ve sevgiyi hak eden, müthiş kokuda ve güzellikte bir bitki... Ev içinde zararlısı da eksik değil

Selluka / Vigna Caracalla:
merhaba, muhabbet kuşu ve sellukanın beraber olduğu fotoğrafa bayıldım Benim de sellukam var, balkonda bayağı serpildi. Siz anladığım kadarı ile içeri almışsınız, kışı içeride geçirince yaprak dökmüyor mu?

Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön