View Single Post
Eski 23-07-2007, 19:44   #91
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Şili biberi diye de isimlendirilen minik sivri ve acı biberleri küçük kavanozlara ya da cam şişelere basarız ya bol sirkeye, sonra kehribar gibi sapsarı olunca çıkartıp yeriz feryat figan yana yana.. İşte bu biberlerle yapılan değişik bir tarifi uyguladım 3 yıl önce, çok beğenildi ve 2 yıl sonra bile kütür kütür sapsarı oluşuna bayıldılar.. Bu tarifi Bulgaristan muhacırı bir hanımdan aldım..

Sallama Turşu:

2,5 litrelik pet şişe

yarım su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı sirke

3 yemek kaşığı tepeleme tuz

1,5 yemek kaşığı tozşeker

Sıvıyağ, sirke, tuz, tozşeker petşişeye konulur, eriyik hale gelene dek bir müddet sallanır. Acı, minik biberler tek tek şişenin içine doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır.. Esas işlem bundan sonra başlar, mutfakta ya da balkonda bir masanın üzerine yatırılır, şişenin yanından geçtikçe, aklınıza geldikçe hiç kaldırılmaksızın sağa sola sallanır.. Bu işlem günde birkaç kez olduğu gibi defalarca da yapılabilir.. 15-20 gün sonra sapsarı rengini gördüğünüzde turşunun olduğunu anlayacaksınız. Özellikle acı sevenler için nefis bir lezzet..

Şimdiden afiyet olsun..


Düzenleyen Billur Korkmaz : 24-07-2007 saat 13:12
Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön