View Single Post
Eski 23-07-2007, 14:02   #5
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Ananas

Ülkemizde de tanınan bu meyve Brezilya’da hem meyve suyu olarak hem de çeşitli et yemekleri ile pişirilerek tüketilir. Bodur ve dikenli bir bitkinin meyvesi olan ananasın değerli bir vitamin kaynağı olmasının yanı sıra idrar söktürücü özelliği de vardır. Diğer tropik meyveler gibi C vitaminince zengin olan ananas, B6 vitamini, folat, tiamin, demir ve magnezyum da içerir. Yemeklerden sonra yemek üzere çok uygun bir seçenek olmasının yanı sıra meyve salatalarına karıştırılabilir veya tavuk, deniz ürünleri ve her tür et ile birlikte pişirilebilir.


Mango

Muhteşem kokusu ve tadı nedeniyle tropik meyvelerin kraliçesi olarak da tanınan mango içerdiği B, C ve E vitaminleri, beta karoten, E vitamini, niasin, demir, potasyum, kalsiyum ve fosforun yanı sıra yüksek bitkisel lif oranı sayesinde sağlık için birebirdir. Çiğ olarak yendiği gibi gerek meyve salatası gerekse yeşil salatalara karıştırılabilir. Mango suyu da Brezilyalıların vaz geçemediği bir içecektir. Mango meyve olarak ortadan ikiye bölünüp, çekirdeği çıkarıldıktan sonra kaşıkla yeniyor.

Avokado

Zengin bir folat, A vitamini ve potasyum kaynağı olan avokado meyveler arasında 110 gramlık porsiyonda 2 gram protein ile en çok protein içerendir. Bol miktarda demir, magnezyum, C, E ve B6 vitamini de içerir. Çiğ olarak biraz şeker karıştırılarak yendiği gibi pişmiş yemeklere ve yeşil salatalarada eklenebilir. En yaygın tüketim yöntemi süt ve bal ile mikserde karıştırılarak yapılan içecektir.

Bunlar bizim ülkemizde de popüler olup tüketilmeye başlanmış aşina olduğumuz tropik meyveler.. Ayrıca tanımadığımız - şahsen benim bilmediğim- meyvelerde var aşağıdaki linkte..

www.bonjourbresil.com.br


Düzenleyen Billur Korkmaz : 23-07-2007 saat 14:34
Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön