View Single Post
Eski 05-12-2014, 10:03   #69
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,859
-- Gereğinden çok talep eden (bence gereğinden çok) üyelere sitemde bulunmuştum birkaç arkadaşla birlikte. Ancak tohumları ayırırken kim ne kadar mesaj göndermiş, kaç tane talepte bulunmuş, geçen sene aldığı tohumları ne yapmış diye hiç bakmadım. Bol olan tohumları herkese eşit miktarda gönderdim. Sadece sayıca az olan tohumları dağıtırken talep sayısı fazla bir iki kişiden kesip diğerlerine gönderdim. Yoksa dağıtılacak tohum sayısı az olup kimsenin işine yaramayacaktı. Forumu sürüklediğine inandığım sn. İsmail KUZUCU, @heyyamola ve @bahcedenn in taleplerini ise en iyi şekilde değerlendirileceklerine inandığım için mümkün olduğunca arttırarak karşılık vermeye çalıştım. Misal 30 kişiye 50 şer adet kavun tohumu göndereceksem 29 kişiye 28 er tane gönderip İsmail beyin poşetine 80 tane koydum. Aynı şekilde forumda gözüme çok takılan, mesajlaştığımız yani foruma zaman ayıran arkadaşlara da tohum sayısı kısıtlı olan çeşitlerde torpil geçmeye çalıştım. Tohum sayısı genelde yeterli olduğu için geçilen torpil oranı fazla bir yüzde teşkil etmedi.

-- Talep edenler nereye nasıl ne amaçlı ekeceklerini belirtirlerse gerçekten ihtiyacı olanlara torpil geçilebilir. Talep tuşunun yanına teknik olarak mümkünse eklenecek rakam ile ihtiyacın önceliği saptanabilir. Mesela 1- mutlaka olsun, 2- olsa fena olmaz 3-olmasa da olur gibi.

-- Tohum talebinde, eklenmesinde eksiklik fazlalık olabiliyor. Kendi adıma acemilikten bu sene ekleyebileceğim birkaç tohumu ekleyemedim. Bir arkadaştan da 'uzun ayçiçeği' tohumunu gereksiz istedim. Benimkiler olmayacak sandım ancak bir sürü tohumum oldu sonradan.

-- Benim kargo daha gelmedi. Ancak yurt içi ile 3-4 tl. arası diyor alan arkadaşlar. Ben gönderirken 14 tl. ödedim. Büyücek bir kutuydu ancak 3-4 tl. de bana çok hesaplı geldi. Seneye yapılabilirse tohum paylaşacaklar merkeze misal 10 ar tl. gönderelim ve gönderi ücretini merkez ödesin. Dolayısıyla biz daha az para ödemiş oluruz ve merkezde toplanacak para da istenildiği şekilde değerlendirilebilir.


Düzenleyen TCM : 05-12-2014 saat 12:55 Neden: isim ilave
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön