View Single Post
Eski 04-12-2014, 19:19   #62
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Benim önerilerim:

* Gelecek sene özellikle katılımın(üyelerin) çok olduğu illerde ön çalışma yapılabilir. Böylece Lojistik Merkezi'nin yükü hafifletilmiş olur.
Bence katılımın çok olduğu birkaç ilde bu çalışmanın yapılması daha çok karışıklığa sebep olacaktır. Her kafadan farklı bir ses çıkacaktır. Birkaç ilde çalışma yapılması demek birkaç ile tohum göndermek ve birkaç ilden tohum gelmesi demektir. Bana göre tek çözüm Lojistik Merkezi'ne gönderilen tüm tohumların hazır bir şekilde gönderilmesidir. Lojistik Merkezi de aynı şeyi söylüyor zaten. Örneğin Sn. Ayşegül'ün benden talep ettiği tüm tohum poşetlerini bu sene zaten olması gerektiği gibi ayrı bir poşete koyarsam ve onun etiketini de doğru bir şekilde yapıştırırsam Lojistik Merkezi'ni işi çok kolay olacaktır. Lojistik Merkezi sadece paylaşımcılardan gelen Ayşegül poşetlerini Ayşegül'ün ana tohum paketine koyacaktır. Zaten bu sene olması gerekenden farklı bir şey söylemiyorum. Tüm iş biz paylaşımcıların doğru bir şekilde paketleme yapıp göndermesinde bitiyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
* Tohum dağıtan üyeler hangi çeşidi dağıtacağını belirtiyorlar ama bir çeşidi bir kaç kişi dağıtacağına farklı çeşitleri farklı kişiler dağıtsa daha iyi olur.

Örneğin bende Black From Tula domates ve Tiny Tim domates var başka bir arkadaşta da aynısı var. İkimiz anlaşıp birer tanesini göndersek daha iyi olur.
Bana kalırsa başka arkadaşlarımızla hangi çeşidi dağıtacağımızı da belirlemek mümkün değil. Belirlenecekse ne zaman belirlenmeli. Hadi diyelim belirledik. Sizde Black from Tula var diye ben yetiştirmedim. Siz de şanssızlıktır tohum alamadınız. O zaman o üründen tohum dağıtma şansımız tamamen ortadan kalkacaktır. Kim neyi yetiştiriyorsa yetiştirip dağıtıma açabilmeli. Burda da tüm iş tohum talep edende bitiyor. Madem o çeşidi farklı kişiler paylaşıma açmış tohum talep eden bir kişiden talep etmelidir.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön