View Single Post
Eski 03-12-2014, 08:03   #12
oxygene
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Sn. Muda,

Bizim bahçemiz konumu itibarıyla sulama deposuna en yakın yerde ve epey basınç var. Zaman zaman hortum ve borularda patlamalar oluyor. Venturide bir sıkıntı yaşamadık. 2" ana hattımız var.

Kiraz ana çeşit z900 dikimi yaptık. Tozlayıcı olarak da starks gol ve Lambert kullandık. 9 ağaçtan bir tanesi tozlayıcı çeşit. Kağıt üzerinde çizimini yaparak dikimini yaptık.

Bahçemizde şuan tropik meyvelerden geleneksel meyvelere kadar 200'ün üzerinde ağaç var. Her çeşitten 1-2 fidan diktik. Sizin dediğiniz gibi bahçeye her gittiğimizde bir şeyler bulmak tarifsiz bir keyif.

Bizim buralar kış soğuklarına tam başlamış değil. 3 gün önce bahçeye gittiğimde epey dahlia çiçeklerinden koparttım. Hala çok canlı ve diri duruyorlar. Ben 60 farklı çeşit diktim. Tamamı büyük çiçekli ve ender bulunan türler. Bazı çeşitler artık solmaya başladı. Ama bazıları hala tomurcuk veriyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bahçeniz hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi ürün alırsınız.

Venturi boğazı benzinli motorlarda karbüratörden hava geçişi sırasında benzinin hava içerisine karışmasını sağlaması nedeni ile lisede iken görmüştüm. Aslında çok basit bir çalışma sistemi var. O kadar fazla para istenmemesi lazım. Benim yerde de yapabildiğim yere kadar damlama sulama yapmaya çalışıyorum. Mecburen şebeke suyu kullanıyorum. Siz suyu çok daha uygun fiyata alıyorsunuz. Şebeke suyunda çok fazla basınç olunca venturi boğazlı sistem işe yarar mı acaba. Suyun geldiği yer yüksek olması nedeni ile çok basınçlı geliyor.

Kiraz konusunda anladığım sadece ziraat 900 dikmişsiniz. Benim bildiğim kadarı ile kendine kısır o nedenle dölleyici olarak başka kiraz dikmeniz gerektiği önerilmedi mi. En çok tercih edilen beyaz kiraz (Starks gold ), lambert vs. tutmayanların yerine dikmenizi öneririm.

Yeriniz var ise olmayan türlerden de dikebilirseniz iyi olur. Arkadaşım ve benim düşündüğümüz şey bahçeye her gittiğinizde ağzınıza atabileceğiniz çeşit olması. Çocuklar için de en güzeli dalına çıkarak istediğini yemesi. Elma, armut, dut, erik vs. hangi meyva ağacı olursa olsun farklı zamanlarda olgunlaşanları dikerek, fazla olanları aşılayarak farklı zamanlarda meyva veren ağaçlar yetiştirmek istiyoruz. Bu yıl ahlatlara farlı armut çeşitleri aşıladık. Elmalardan da deneme amaçlı olarak bodur elmalar diktim. Toprak ve yer sıkıntısı nedeni ile.

Yıldız çiçekleriniz çok güzel olmuşlar. Ben de değişik renklerden ve çok iri olanlardan yetiştirmeye başladım. Soğuklar başlayınca mecburen köklerini çıkartarak bodruma koydum.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön